Hjälp mig bestämma mig!

Nu är det så att jag inte kan bestämma mig. Jag ska välja tre delstatsval och man får inte ha ett första val utan något av de tre delstatsval man väljer blir det. Jag har valt Kalifornien och Oregon så jag har en delstat kvar att välja. Antingen så väljer jag det varma torra Arizona eller det gröna svala Washington. Jag är ändå inte säker på om jag vill ha Oregon men det är så fint där! Ska jag välja bort Oregon och ha Kalifornien, Arizona och Washington eller ska jag ha Kalifornien, Oregon och någon av Arizona eller Washington?
Vad tycker ni?
Kommentera!

Arizona


Washington

En massa massa papper

Nu har jag och mamma fått en massa papper och tidningar från EF hemskickade om bl a förberedelser och papper som jag, en lärare, mina föräldrar och en doktor ska fylla i.  Det ska fyllas i på engelska och jag är lite osäker på om hur jag ska svara på hur lång och hur mycket jag väger. Ska jag skriva i ft eller cm, ska jag skriva i lbs eller kg? Jag ska nog ringa om det.

Det känns som att jag ska åka om en månad men det är ju faktiskt ett år kvar! Jag längtar så mycket!!

ANTAGEEEEEEEEEN!!!!!!

Jag kan inte fatta det! JAG HAR BLIVIT ANTAGEN!! Jag kommer bo i USA ett helt år!! Jag är helt överlycklig det går inte att beskriva!!!!!! Nu kan jag äntligen sluta oroa mig!!
Nu ska jag berätta...

Jag satt på toaletten och det ringde i telefonen. Jag trodde det var mamma så jag svarade inte eftersom jag satt på toaletten och hon skulle säkert ringa på mobilen om jag inte svarade. Efter tio minuter kom mamma hem. Hon stog i dörren och sa "EF har ringt". Jag slutade andas ett ögonblick och frågade "Vad sa dom?". Mamma var tyst en stund och jag tänkte "Nej, jag lyckades nog inte..." Men då sa mamma att jag var antagen och jag blev helt överlycklig och hoppade runt och skrek ungefär i en så kallad "whistle voice" (en väldigt hög och ljus ton). Jag har lite ont i halsen nu, haha. Mamma sa att dom från EF tyckte att min uppsats var jättefin och att dom tycker att jag är mogen!
Men det är helt underbart! Så overkligt!!

Dom kommer att försöka få mig till Kalifornien eftersom jag gjorde ett delstatsval. Men däremot kommer jag inte vara med i EF camp eftersom det var så dyrt. Hade gärna följt med på det och lära känna andra utbytesstudenter.

Bara så ni vet så kommer jag vara på ett jättebra humör i skolan imorgon!! :D

Ursäkta för min fula frisyr på bilden. Jag ska klippa till den hos en riktig frisör på lördag och klippa en bättre snelugg ;D

Snart vet jag!

Jag fick ett mail idag från Martina att som skrev att dom har fått min uppsats och dom kommer läsa den någon dag men jag kommer få veta den här veckan om jag har blivit antagen. Jag är jättenervös!!

Idag har jag också tagit bort mitt födelsemärke som sitter på min näsa med laser och för någon dag sen så klippte jag håret själv till axlarna. :)

Men åååh

Nu har jag väntat några dagar på att få reda på om jag har blivit antagen eller ej. Jag har också väntat på svar vad jag ska göra med min uppsats. Mamma ringde EF idag och frågade. Dom sa att jag ska skicka min uppsats med posten och efter DET så ska dom bestämma om jag blir antagen! Jag trodde nästan att dom ignorerade mig, haha. :)
Mamma skickar in uppsatsen i helgen så då får jag väl svar nästa vecka...

Uppsats till min värdfamilj

Idag kom ett brev i brevlådan. Brevet var till mig! Jag känner mig som Harry Potter faktiskt. Jag har min säng i ett skrymsle under trappan. Det är sant jag har det! Dessutom så får jag aldrig brev!
Tillbaka till ämnet. Jag fick ett brev från EF idag. På brevet stod det "Ms M Hedman, Skrymslet under trappan...". Eller nej det gjorde det faktiskt inte, men ungefär! I brevet så låg det ett papper där det stod att jag skulle skriva på engelska till min blivande värdfamilj och att jag skulle skriva vad jag vill göra när jag kommer fram, hur jag är, varför jag vill åka m.m.
Jag vet ännu inte om jag är antagen men jag skrev uppsatsen ändå eftersom det var en uppsats man skulle ha skrivit på intervjun. Det kunde ju inte jag göra eftersom jag hade en telefonintervju.
Jag vet inte vart jag ska skickade så jag mejlade Martina som intervjuade mig men jag har inte fått svar än. Jag får väl det imorgon.

Nu är det bara att vänta och se om jag blir antagen....

Intervjun!

Klockan fyra ringde Martina som jobbar på EF. Jag var jättenervös!
Hon började berätta om olika saker om hur det var att vara utbytesstudent och hur det går till.
Sen frågade hon ganska enkla frågor på svenska. Men jag tyckte de var ganska svåra eftersom jag var så nervös och kunde inte tänka snabbt.
Sen kom det till de engelska frågorna. Herregud så usel jag kände mig! Frågorna var lätta att förstå men att komma på ett bra svar på engelska var en annan sak! Jag hade svårt att andas och försökte komma på ett bra svar men ibland så glömde jag bort vad orden hette som jag ville svara med! Jag har ju alltid vetat vad orden heter. Men hon förstod nog att jag var jättenervös. Jag vill verkligen bli antagen.
Vi pratade i kanske 40 minuter och sen skulle hon prata med mamma.
Nu är det bara att vänta på om jag har blivit antagen eller inte. Det tar väl ett tag.

Jag kommer få en uppsats också som jag ska skriva på som mina blivande värdsföräldrar kommer läsa.... om jag klarat intervjun då.

Uppgifterna klara

Idag fick jag äntligen uppgifterna! Jag vet inte hur lång tid det tog att skriva in dom. 2 timmar kanske!
Det var personlighets frågor och kryssa i frågor. Jag laddade också upp en profilbild som min blivande värdsfamilj kommer se. Jag är hur nervös som helst för imorgon! Telefonintervjun kommer ta ca 2 timmar. Jag har inte pratat så mycket i telefon under hela min livstid!!
Jag hoppas att det inte är lika farligt som jag tror att det är. Men jag ska bara vara mig själv och ta det lungt.

Min profilbild.

Ge mig mitt mail!

Jag har suttit hela dagen känns det som och kollat mailen var femte minut. Hon jag pratade med i telefonen idag sa att hon skulle skicka några uppgifter med mailen till mig som jag skulle skriva i men jag har inte fått något mail än! Jag kommer säkert att få det imorgon eftersom hon jobbar nog inte nu.
Med dom uppgifterna kommer mina blivande värdfamilj att läsa. Om jag nu klarar intervjun.

Det jag oroar mig mest av är engelska frågorna hon kommer fråga mig på intervjun! Men jag är ju bra på engelska. Jag klarar det nog. Det kommer också vara svårt att prata i telefonen eftersom vi kommer ha intervjun via den. Jag hade hellre pratat öga mot öga. Det hade nog kännts lite bekvämare. Men det kommer också vara bra att prata genom telefonen för då kan jag skriva en stödlapp så att jag inte glömmer bort det jag vill säga. Jag glömmer lätt bort saker när jag blir nervös.
Jag ska försöka att andas normalt och hålla mig lugn. men det blir nog inget problem!

Jag har VG i engelska men jag kunde ha fått ett MVG om jag inte satt brevid mina killkompisar som stör min koncentration hela tiden, haha. Nu när jag börjar 9an ska jag jobba hårdare för att få högre betyg i ämnena jag har svårt med. Jag ska be min engelska lärare också om extra uppgifter i engelsk grammatik så att jag kan ännu bättre engelska!

Nej nu är det dags att lägga sig så att jag kan vakna tidigt imorgon och se om EF har skickat mig något mail. Godnatt!

EF ringde

Imorse satt jag och mamma och väntade på det försenade tåget till Sundsvall. Vi skulle på shoppingtur. När vi väntade så ringde det i mammas mobil. Det var en tjej från EF som ringde och ville prata med mig! Jag blev jätteglad!
Hon var jättetrevlig och hon frågade lite varför jag ville o
åka och jag svarade. Jag var ganska nervös eftersom jag inte var så förberedd så jag hade lite svårt att prata men det gick bra ändå. Vi bestämde att intervjun blir på fredag via telefonen. Då kommer hon både prata med mig  och mamma och ställa frågor och prata med mig på engelska. Det ska bli spännande!

Bokat och klart!

Yes! Nu är det klart! jag känner en liten lättnad inombords att vi har bokat. Däremot känner mamma ingen lättnad.
Nu är det bara att vänta på att dom ska ringa och bestämma en intervju. Hjälp vad nervös jag kommer vara! Men jag tänker ge allt för att visa att jag är mogen nog att åka. Jag tänker inte visa något tecken på blyghet, jag måste bli godkänd. Jag måste till USA!

EF ansökan ikväll

Ikväll ska jag och mamma skicka en ansökan till EF. Jag skriver ikväll igen när vi har gjort det.
Mamma pratar nu med EF i telefonen om frågor angående regionsval och delstatsval.

Min dröm om USA

Min dröm är att bo i USA. Nu snart kanske jag har chansen. Jag tänker åka som utbytesstudent till USA och bo där ett helt år utan föräldrar och mina kompisar!

Jag visste inte för några månader sen vad en utbytesstudent var tills min farmor berättade lite om det. Jag googlade utbytesstudent och läste lite om det. Jag fastnade fort för det! Nu vill jag åka efter 9:an och har frågat mamma och pappa om jag får. Mamma har det tagit lång tid att övertyga eftersom hon tycker jag är så ung, hon är väl mest orolig för mig. Pappa tyckte väl att det skulle vara bra.

Vi ska snart boka intervju och jag tror att vi ska välja EF programmet för det känns bäst.

Jag vill åka till USA eftersom jag älskar äventyr, lära mig nya saker, utmaningar och att resa! Jag vill också lära mig vara mer utåtriktad och glad. Jag är ju utåtriktad och glad men jag kan vara ganska blyg ibland.

I den här bloggen kommer jag skriva allt som har med utbytesåret att göra. Jag ska göra allt för att komma dit och göra allt för att dom ska gilla min personlighet på intervjun!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!