Så lång tid kvar men ändå inte

Åh herregud nästa år åker jag till USA. Jag kan fortfarande inte fatta att jag ska dit! Jag blev precis nervös men det kommer att bli grymt kul och spännande, jag ser verkligen fram emot det! Jag vill så gärna få reda på vart jag hamnar! Förmodligen hamnar jag i Kalifornien, Washington eller Oregon. Det spelar ingen roll vilken utav dom tre jag vill hamna i. Men lite pekar nog mot Kalifornien ändå. Ska göra en ny header och design på bloggen pckså när det börjar närma sig. Det är bara ca 9-10 månader kvar!!

Förlåt för mitt sura inlägg igår men jag kände att jag behövde skriva av mig. Jag somnade klockan åtta igår vilket är riktigt ovanligt. Sov i 11 timmar och kände mig inte utvilad alls.

Pessimistiska människor

Jag gillar verkligen inte personer som bara tänker på sig själv. Men det är väl så det är där jag bor. Det ska bli riktigt skönt att bo i ett helt nytt land i en helt ny miljö och där ingen känner en! Då kan man vara precis den man vill vara. Jag tänker såklart vara mig själv men ett mer utåtriktad och positivt jag! Där jag bor finns det nästan bara negativa människor, då blir man själv negativ och man kan inte vara den man vill vara när alla känner en.

Idag hade vi orientering halva dagen. Jag hade såklart ingen att springa med men det gick bra ändå när man inte hade någon släpande efter sig. Det gick faktiskt riktigt bra men jag är besviken på mig själv att jag gick vilse i 20 minuter för att hitta jäkla kontroll 17! Jag träffade ingen på vägen heller. Hade jag inte gått vilse så hade jag ju varit en av de bästa i min klass. Jag kom på 5:e plats. Jag misslyckas med allting, det är kanske därför någon aldrig väljer mig som kamrat.
Jag tog MVG banan och sprang den på 56 minuter. Ungefär 46 minuter om jag inte hade gått vilse. Men så är det väl när man är den enda som går utan kamrat. Det var ändå kul för jag fick en adrenalin kick när jag sprang. Men jag andades som om jag hade fått en astma attack!

Inga hälsopapper har kommit. Mamma ringde till sjukhuset igår och dom visste inte när jag skulle få dom. Jag vill veta min blodgrupp nu!
Jag ska också kanske börja i pistolskytte. Jag har velat börja i det i snart ett år. Jag har tjatat och tjatat att vi ska kolla upp vart det är och så men det har aldrig blivit av. Ska prata med pappa om det idag.


Jag har alltid stora mörka cirklar under ögonen. Kanske jag skulle ta och börja dricka vatten eller nåt?

Impulsiv

Idag har jag och mamma gått på stan. Jag fick en fin tröja av mamma (den på bilden).
Det spöregnar idag också.
Inga hälsopapper har kommit  från läkaren än. Tänk om domhar glömt bort!
Jag tror att jag ska fråga pappa om han vill börja i pistolskytte med mig, det blir tufft.
Snart ska vi till farmor och äta middag.

Idag känner jag mig impulsiv. Jag vill klippa håret ännu kortare! Typ mohawk eller nåt. Men det tänker jag inte göra! Jag vill inte göra min blivande värdfamilj besviken haha.


Regn <3

Jag älskar regn! Idag har det regnat. Det har varit spöregn, dugg och konstigt regn. Jag älskar regn det är så mysigt! I skolan spelade vi basket i regnet på idrotten haha.
Jag var jättetrött när jag kom hem så jag lade mig i sängen och kollade på A nightmare on elm street ett tag sen sov jag middag. Vaknade några gånger av att jag blev skrämd, först av en biltuta sen någag åt barnmenyn som bestod av chicken nuggets, grönsaker och strips. Sen fick jag världens största kladdkaka! Nu ska jag lägga mig i sängen igen och fortsätta se på A nightmare on elm street och sen sova. Imorgon ska jag och mamma gå på stan. Godnatt!


En träff med Freddy Krueger

Japp. Den 27 November ska jag träffa självaste Freddy Krueger! (Eller pizza face som jag kallar honom) Han är ju grymt cool! :P
Skådespelaren Robert Englund som spelar honom kommer på Sci fi mässan i Stockholm och skriver autografer och man får foton med honom och sig själv. Själv så är jag inte så jätte intresserad av sci fi filmer. Det kommer säkert vara mest star wars nördar över 40 som kommer vara där haha.
Men jag och mamma ska boka hotell i stockholm också och gå på en shoppingdag. Det blir också kul! Men det är ju två månader tills dess. Ska fråga om någon kompis vill följa med också.


Inget nytt om EF än. Jag väntar på hälsopapprena från doktorn som ska skickas hem med min blodgrupp. När jag har skickat det så börjar väl sökningen efter en värdfamilj. :)

Harry Potter

Jag kommer seriöst att gråta sönder när jag ser den här filmen! Jag tänker gå på premiären, jag måste!
Jag kommer gråta så mycket över både att en massa dör och att Harry Potter filmerna snart är slut! Jag har ju liksom gått på varenda Harry Potter film på bio sen jag var 6 år!
Harry Potter and the deathly hallows kommer bli så jäkla bra! Håller nån med mig?

Här är den nya trailern som kom ut inatt!
http://www.youtube.com/watch?v=Iv_Aym8gW2Q

Störd flicka

Här sitter jag och läser Girl, interrupted - Stulna år och käkar marsipan. Lånade boken och har fått filmen! <3
Senare ska jag kanske på bowling!
Har också fått papper om delstatsbetalning. :)

Photoshoot

Har jag nämt att jag gillar att knäppa kort och leka modell? :)

Knäppte några Changeling inspirerade kort idag


Se fler av korten på min Deviantart och i högre kvalite. Klickar ni på bilden där blir den också större! www.mirish.deviantart.com


Work in progress

Beautiful eyes

Jag längtar så mycket tills nästa vecka för då är det säsongsavslutning av Dexter! <3

Igår sökte jag prao plats på McDonalds. Varför vet jag inte, jag behövde bara nåt att praoa på eftersom jag är lite sent ute.

Jag är en person som inte kan låta bli att studera folks ansiktsform och speciellt ögon! Nu tänkte jag lägga upp några foton på kändisar med ögon som jag beundrar!


Kate Moss har ögon som sitter långt ifrån varandra vilket jag tycker är ortoligt snyggt! Hellre ögon långt ifrån varandra än ögon som sitter nära varandra.


David Bowie behöver jag väl inte säga så mycket om ni ser ju själv. Jag vet inte om ni tycker som mig men jag diggar hans ögon verkligen!


Mila Kunis har stora och runda ögon. Det är alltid fint!


Det är något speciellt med Christopher Walken som jag gillar. Men jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Jag tror att det är ögonen eller ögonfärgen. Jag vet inte riktigt. Dessutom så gillar jag hans hår, haha.

Fler kändisars ögon jag gillar att titta på är:
Alexandra Daddario: har jättestora ögon och fin färg
Jason Isaacs: Har man sett filmer med honom så förstår man nog. Isblåa!!
Elijah Wood: Har också jättefin isblå ögonfärg

TBC spruta

Imorse cyklade jag ner till hälsocentralen för att få en TBC spruta för att se om jag får nån reaktion på den eller nåt. Det ska fyllas i på ett papper att jag har tagit den. När jag kom dit så ringde jag mamma som hade glömt bort att jag skulle dit. Hon låg och sov, haha.
Jag trodde att sticket skulle göra jätteont som det gjorde när jag tog blodprovet för nån dag sen men sticket var faktiskt ganska skönt. Men när vätskan sprutades in så sved det jättemycket! Jag överlevde iallafall. På fredag ska jag dit igen för att dom ska kolla på armen.
Mamma har skickat in papperen till EF. Hälsopapperet ska vi skicka in snart. Då kan EF börja leta en skola och en bra familj till mig! :D

Rest in peace

Helt sjukt alltså.
Jag har bara träffat dig en gång men jag hade gärna träffat dig fler gånger och bli din vän.
Vila i frid <3

http://www.facebook.com/pages/Vila-i-frid-Miranda-Akerlund/151274708228842?ref=ts

Hälsoundersökningen och marknad

Igår var jag på hälsoundersökningen och nästan allt gick bra. Läkaren hittade inga reflexer på varken ben eller armar. Hon satt säkert i fem minuter och letade haha. Sen så fick jag veta att jag har lågt blodtryck men det var ingen nyhet. Jag svimmar ju nästan varje gång jag reser mig snabbt. Jag vägde 50 kg och är 168 eller 169 cm lång.
Sen kom jag till det värsta. BLODPROV! Jag hatar verkligen sprutor och vassa saker! Det är inte blodet jag är rädd för utan själva sprutan. Jag ska nämligen få reda på min blodgrupp nästa vecka. Tanten stack in nålen i armväcket och jag skrek som vanligt xD
Det gjorde ju ont! Hon sa "Du får inte spänna armen." Men jag gjorde det ändå. Sen sa hon "ANDAS!". När jag gör nåt jag inte gillar att göra så slutar jag andas. Jag rår inte för det. Men sen var det över. Jag ska till doktorn igen på tisdag för att ta en till spruta!
På måndag ska vi skicka in alla papper så då kommer nog EF att börja leta familjer och skolor. Jag har valt delstaterna Kalifornien, Washington och Oregon. Jag valde inte Arizona eftersom jag kommer dö av hettan och jag dricker inte så mycket vatten som jag borde göra.

Marknaden igår var skitkul! Men den är ändå ganska överskattad eftersom många ungdomar bara kommer dit för att dricka och vara "cool". Inte okej!
Jag köpte en jättesöt katt ring, örhängen och 14 par strumpor. Jag och anna träffade Alex, Petter, Rasmus, Sheram, Marre och Frida också så vi gick på McDonalds och åt. Alex förstörde typ sitt öra när han satte i sitt örhänge. Vi tror att han råkade göra ett till hål.
Klockan elva åkte jag och Anna hem till henne och kollade på "The happening". Det var en ganska ologisk och inte så bra film. Men jag är ju ganska ologisk själv.

Svar på fråga

Jag är fortfarande sjuk. Ligger säkert jätteefter i skolan! Men ikväll är det marknaden som jag ändå ska gå på. Tänk att varje år det blir marknad så ska jag alltid vara sjuk! Jag ska gå med min kompis Anna men vi kommer säkert träffa fler kompisar. Hade inte tänkt åka några karuseller eftersom jag är ganska förkyld. Dessutom så har jag tröttnat lite på karusellerna här i Sverige sen jag och pappa åkte världens högsta bergochdal bana i New Jersey i somras. Den gick över 200 km/h haha.
Sen ska jag sova över hos Anna så vi ska nog kolla på film. På lördag ska jag på maskeradkalas och jag har inte bestämt mig än vad jag ska klä ut mig till! Kom med idéer.

Klockan ett ska jag på hälsoundersökning eftersom vi måste skriva på hälsopapprena som ska skickas till EF. :)

Svar på fråga
Hej tjejen!
Vill bara börja med att säga att du är hur vacker som helst! Och jag älskar att läsa det du skriver ^^.
Men hur som helst. Min fråga till dig är, ska du till Campet innan? :) Language and Culture Campet alltså?
Och vet du någon mer som ska det i sådana fall? ^.^
För jag ska nämligen dit! :D och jag är såååååååååå sugen på att få snacka med andra!
Om du inte ska åka dit innan, vill du ändå snacka? XD vi sitter ju lite i samma båt liksom ;)
TUSEN KRAMAR!


Svar till "Flicka": Hej, tack så mycket vad kul att få höra! :D
Nej jag ska tyvärr inte det, jag ville jättegärna. Mamma tyckte att det blev så dyrt.
Jag vet faktiskt ingen mer som ska dit. Jag har inte lärt känna så många utbytesstudenter än. :>
Vad kul att du ska åka! Hade jättegärna velat lära känna andra utbytesstudenter sådär också. Självklart vill jag snacka, Kram!


Karusellen som jag åkte i New Jersey! ;D

Jag måste vara sjuk

Förlåt för bilden haha. Jag har bara så tråkigt. Är sjuk så jag har varit hemma i två dagar. Ingen film eller tv serie har jag heller som jag kan se på. Har bara kanalerna 1an 2an 4an och 6an och där visar dom ju inte så mycket.
Jag vet inte hur sjuk jag är. Det är nog nån förkylning från yttre rymden eftersom det känns som att mitt huvud har lämnat min kropp. :P


Glöm inte att följa min blogg med bloglovin! Då är det lättare att veta när jag uppdaterar. Jag följer ganska många med min bloglovin, det är bra. :)
http://www.bloglovin.com/blog/1919828/mirandahedmanusa

Sitter och lyssnar på den här låten. Den gör mig glad. Dessutom sjunger dom den i Girl, interrupted. :D
http://www.youtube.com/watch?v=FKCnHWas3HQ&feature=related

Svar på frågor

Nu har jag fått lite frågor. Det är inte så många med tanke på att jag har haft ungefär 400 besökare på två dagar.
Men det gör inget, det är ändå kul med fyra frågor. :)

åh lyckliga du som får åka på utbytesår! :O jag vill också åka dit, har velat det så himla länge nu, men jag får inte -.-
åker du nästa höst då eller? :)
Vad synd att du inte får! Japp, jag åker nog i Augusti 2011. :)

hej!
jag ska också åka nästa år fast med sts. Eller ja, jag ska på intervju på torsdag och fylla i massor med papper och sen får jag reda på om jag blir antagen. Jag HOPPAS att jag kan åka nästa år! :)

Va tidigt du blev antagen, är det så i ef?


Hur gammal är du?


Kram

Hej! Lycka till med det och hoppas att du blir antagen! Ja jag blev förvånad över hur tidigt jag fick reda på det. Det är nog så i EF. Jag trodde att det skulle ta 3 veckor innan dom hörde av sig men det tog bara en vecka ungefär.

Jag är 15 år och fyller 16 i april nästa år. Alltså åker jag innan jag har börjat gymnasiet. :)

vet du fler som ska åka ? (: har de bloggar ? (:
Ja jag har länkat några bloggar på min sida här men det kommer säkert fler nästa år när vi precis åker. Jag kommer att länka fler bloggar nån dag så det är bara att hålla utkik. :)

gud vad kul! vad var det som gjorde att du bestämde dig för ef ? (:
Ja det ska bli så spännande! Det fanns EF tidningar i skolan så jag läste dom, vi beställde STS och Explorius tidningar också men jag tyckte att det stod bra med innformation med EF. Dessutom så är det ett svenskt företag som har funnits länge. :)

Frågor?

Jag undrar om ni har några frågor till mig som ni vill ha svar på? Kommentera isåfall det här inlägget så skriver jag ett nytt imorgon eller i dag där mina svar till er står. Ni kan fråga grågor som har med utbytessåret att göra t ex. Ask anything!


Annat än bara nyheter

Jag tänker ju börja bli lite aktivare här på min utbytessblogg så jag ska skriva lite om andra saker också eftersom jag skriver inte så mycket nu under förberedelserna. Jag får ju t ex inga nyheter från EF varannan dag direkt. :)
Jag tänkte skriva upp några av mina favoritfilmer. Jag älskar film, speciellt action, skräck och thrillers! (jag skriver inte i nummer ordning)
  • Girl, interrupted
  • The book of Eli
  • Saw filmerna
  • Salt
  • Toy Story 3
  • Interview with the vampire
  • A nightmare on Elm street remake
  • Changeling
  • Underworld trilogin
  • Edward Scissorhands
  • Inception
  • Harry Potter filmerna
  • Pirates of the Caribbean filmerna
  • Corpse Bride
  • Date night
Några bra serier finns ju också!
  • Prison break
  • Dexter
  • Heroes
  • Vampire diaries

Snart skickas papprena

Nu har jag fyllt i de flesta papprena som jag måste skicka in på Fredag och vi har betalat första betalningen. Det jag väntar på nu är att min engelska lärare och syon ska fylla i två papper. Jag har väntat i en vecka på att dom ska fylla i det! Jag skulle ha fått det i Fredags men nu kommer jag kanske få det den här Fredagen. Dom måste bli klar för jag har bara en vecka på mig!
På Fredag ska jag på hälsoundersökning och kolla min vikt, längd, syn m.m. så att jag kan skriva in det sista papperet. Jag är så nervös över att jag inte hinner skicka in i tid men det kommer jag nog göra. Det enda jag oroar mig över är att jag inte kommer få mina papper av engelska läraren.
Jag har också gjort ett fotokollage som jag har skickat in nu. Det är bilder på mig när jag t ex är glad och är med kompisar och familjen.
Jag har drömt en massa mardrömmar om att jag har fått reda på min värdfamilj och när jag har flyttat in hos dom så har det inte alls blivit nån bra familj! T ex som att värdmamman är alkolist och att jag har fått en sjuk värdfarfar och inga värdsyskon eller en värdpappa. Inget djur hade dom heller. Jag vet att det inte kommer bli som i mina mardrömmar! Det kommer bli hur bra som helst...
Usch idag har jag blivit sjuk också, precis vad jag behöver. Alltid när jag ska göra någonting kul så blir jag sjuk. På fredag är det marknaden och på lördag maskerad. Jag måste bli frisk. Jag har varit sjuk varje marknad.
Jag tror att jag ska börja skriva mer i den här bloggen så att den inte blir helt tom, alltså skriva mer än bara nyheter om USA. :>

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!